Socialt bedrageri

VANSKELIGE REGLER

Det kan være forbundet med en vis risiko at modtage sociale ydelser, idet reglerne om udbetaling er yderst komplicerede. De er så komplicerede, at sagsbehandlerne ikke altid selv kan overskue dem.

Det kan da forekomme, at modtagere af sociale ydelser begår fejl eller handler forkert. Men hvis det ikke er med vilje eller bevidst for at snyde, er det IKKE strafbart.

Det sker, at sagsbehandlere tolker fejl som forsøg på snyd.

POLITIANMELDELSE

Som sagsbehandler har man ryggen fri, hvis man foretager en politianmeldelse af en borger, der har fået for meget i sociale ydelser.

Med en politianmeldelse sættes et meget ubehageligt forløb i gang.

Det er dog relativt sjældent, at en sag om en forkert udbetalt ydelse ender med straf for socialbedrageri.

GOD TRO

Situationen er ofte den, at modtageren har været i god tro. Det forekommer også, at der er blevet spillet med helt åbne kort, men hvor sagsbehandlerne har overset relevante informationer.

Når der rejses sigtelse for socialbedrageri, er det vigtigt at have en advokat, der er i stand til at gennemskue sagsbehandlingen.

UDREDE TRÅDENE

Systemet har af og til en forudfattet mening om, at borgeren har snydt. Her vil det dreje sig om at få pillet den historie fra hinanden og få udredt trådene.

Med den rigtige indsats kan en sag om socialt bedrageri falde sammen.

Ønsker du en advokat, der har erfaring med at tilbagevise sagsbehandlernes påstande om socialt bedrageri, så kontakt Michael Bjørn Hansen.

.Telefon 38 42 28 28 eller tlf. 27 20 13 01 (døgntelefon).

Læs udtalelser fra tidligere klienter her

PS.

Kommunerne har oprettet de såkaldte kontrolgrupper, hvor succeskriteriet er at indkræve flest muligt penge.

Hver medarbejder skal gerne opkræve 5 mio. kr om året. Så man bruger ofte hårdhændede metoder  i strid med lovgivningen. Det forekommer også, at kontrolmedarbejderne foretager afhøring af borgere.

Havner du i et sådant forhør, kan du sige fra og meddele, at du først vil udtale dig, når du har talt med en advokat. Det er helt i orden ikke at kunne overskue situationen og vil tale med en advokat.

social bedrageri